”Det är inte speciellt svårt att se att om de haft sina DDoS-skydd på plats så hade de klarat sig”

Återigen skapar DDoS-attacker rubriker i tidningarna. Denna gång var det framförallt mediasajter som Aftonbladet, Expressen, DN, SVD, Dagens Industri mfl som utsattes för riktade överbelastningsattacker. Attackerna syftar till att göra sajterna otillgängliga eller mycket trögsurfade.

Onekligen blottar attackerna hur enkelt samhället kan påverkas och hur vi står till synes maktlösa inför dessa företeelser.

Ann-Marie Alverås Lovén som är chef för CERT-SE vid Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) uttalar sig tydligt till Uppsala Nya Tidning: "Det är inte speciellt svårt att se att om de haft sina DDoS-skydd på plats så hade de klarat sig".

Och det finns råd att ge!

För oss som arbetar med IT-säkerhet är det viktigt att lyfta fram ett helhetstänk kring applikatonssäkerhet, integritet och tillgänglighet. Att kika på hur man stoppar DDoS (Distributed Denial of Services) enbart är inte tillräckligt. DoS är det verkliga hotet.

  • Bara 30 % av denial of service attacker är massattacker. De övriga 70% kommer i form av skräddarsydda applikationsattacker.
  • Attackerna kan vara få och långsamma, de kan vara brutala och skoningslösa.

Attackerna kommer i olika skepnader. Därför är det viktigt att ha en hybridlösning för att komma tillrätta med problemen. 
En s.k. "on-premiselösning" (på plats hos företaget) ihop med en cloudlösning hanterar DoS- och DDoS-attacker mer effektivt. Då arbetar on-premiselösningen tillsammans med cloudlösningen, webbapplikationsbrandväggen och överbelastningsskyddet för SSL.


Kontakta Infinigate om du vill veta mer!

Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se