Hallå-där Claes Otema kanalansvarig hos Trend Micro

Vi pratar med Claes Otema som arbetar hos cybersäkerhetsföretaget Trend Micro om säkerhetstrender, vad som krävs för att lyckas och om cykling...

Gammal i branschen men ny hos Trend Micro sedan 6 månader - hur har första tiden varit?

- I och med Corona så blev våren minst sagt lite annorlunda. Inga fysiska möten utan samtliga möten äger rum över Teams eller Zoom något som jag tycker fungerar mycket bra eftersom det ger effektiva möten. Jag har fantastiska kollegor, det är en fin företagskultur, bra ledning och sist men inte minst så har vi väldigt intressanta lösningar.

IT-säkerhetsbranschen är tack och lov inte lika drabbad av pandemin som många andra branscher. Cyberkriminella slår inte av på tempot, snarare tvärtom, så det har varit fullt upp. Men jag ser fram emot att få komma ut och träffa kunder på ”riktigt”! Efter att ha arbetat med försäljning och IT-säkerhet i över 25 år är jag van att möta mina kunder. Det är där ute som affärerna görs, så det är klart jag saknar det.

Vilket är ditt främsta tips till återförsäljare som vill att IT-säkerhet ska bli en större/viktigare del av sitt utbud?

- Att ha en hög och bra kunskapsnivå kring de IT-säkerhetstjänster som företaget erbjuder, hålla sig uppdaterade vart marknaden är på väg och med det vara en bra och kompetent rådgivare/bollplank åt sina kunder. Det handlar om att vara nära kunden, ligga steget före, bygga förtroende, förstå kundens mål, visioner, finansiella situation och utmaningar inom området samt våga ställa både bekväma och obekväma frågor.

Men för att nå dit så är det också mycket viktigt att vi alla jobbar ihop som ett team. Ett team som inkluderar oss som leverantör, återförsäljaren, distributören och inte minst kunden. Med en sådant team blir inte bara resultatet det bästa, det blir samtidigt mycket roligare och utvecklande att jobba. 

Ser du några säkerhetstrender just nu?

- ”Resan till molnet” och hur vi ska säkra den. Därför är det extra spännande att Trend Micro lanserat säkerhetsplattformen Trend Micro Cloud One som gör säkerhet i molnet enklare. Vi ser fram emot möjligheten att hjälpa företag som tycker att resan till molnet är jobbig. Det är mycket att ta ställning till, i synnerhet säkerhetsbiten och här ska Trend Micro vara det självklara valet.

Du låter supertaggad! Är du lika taggad inför Trend Micros årliga cybersäkerhetsevent Xday den 27 augusti?

- Haha absolut! Det ser jag fram emot. I år blir det ett digitalt event och det kommer att bli något utöver det vanliga med väldigt intressanta talare. Missa inte Xday! Man kan anmäla sig redan nu!

Du gillar att cykla, stämmer det?

- Det stämmer! Jag cyklar både landsväg och MTB sedan många år tillbaka. Det är en frihetskänsla att ge sig ut på vägarna eller i skogen och känna farten, dofterna, verkligen ta ut sig och samtidigt vara på sin vakt då farten som oftast brukar vara hög och i skogen även slagigt. Tyvärr så ställs lopp som Vätternrundan och Cykelvasan in detta detta år pga Corona, men det är bara att ladda om till nästa säsong och samtidigt ta detta år som ett träningsår. 

Lycka till med träningen! Förresten vart är du på väg med din cykel?

- Slutdestinationen är inte det viktigaste. Det är resan som är mödan värd.

Trevlig sommar!


Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se