Hallå där Peter Strand, VD hos Infinigate

- Det är bråda dagar inom IT-säkerhetsbranschen, vad är dina tankar kring det?

Ja verkligen bråda dagar med flera omfattande cyberattacker och dataintrång som påverkar svenska företag. Dessutom har det varit oerhört stort fokus på GDPR vilket har tagit tid för många organisationer. På ett sätt har det varit både bra och dåligt. Många har investerat för att få hjälpmedel som förenklar efterlevandet av den nya lagen, men många företag har också skjutit på planerade investeringar för att vänta in vad GDPR för med sig. Sedan kan man reflektera över att många företag konsoliderat och gått samman. De mer etablerade företagen får i och med  samgåendet en bredare portfölj vilket ökar konkurrenskraften. Samtidigt ser vi många intressanta new starters vilket uppenbart betyder att det finns utrymme för ny teknologi.

- Vad skulle du rekommendera Infinigates kunder att fokusera på i höst?

Jag vill slå ett slag för fokus. Man måste fokusera på det man gör bra och vara tydlig med det. Sedan gäller det att hitta de kortaste vägarna till business och att arbeta smartare. Ju mer man förstår kundens behov desto enklare är det att hjälpa till.

Sedan kan man hitta samarbetssynergier med andra företag som kompletterar ens portfölj. Till exempel ta hjälp av oss på Infinigate kring IT-säkerhet.

- Händer det något skoj på Infinigate den närmaste tiden?

Det händer mycket spännande. På måndag anordnar vi VM-event i Stockholm. Den 1-2 oktober kör vi InfiniTECH som är ett 2-dagars säkerhetsevent för konsulter, teknisk presale eller tekniker. Det går att anmäla sig redan nu! Det är ett bra event för de som vill få nya uppslag, få möjlighet att träffa andra i samma bransch och vill få omvärldsbevakning.

- Apropå fokus: En gång trodde du att du sprang 1,6 mil i Hyde Park. Men i själva verket sprang du runt, runt i den mycket mindre St James's Park. Kan man ha för mycket fokus?

Ha, ha ja i det fallet var jag väldigt fokuserad på löpning och inte så fokuserad på kartan. Runkeeper såg lite kladdig ut efter loppet. Men nu kan jag i alla fall säga att jag hittar i St James's Park.

Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se