Panda Security är en del av WatchGuard - vi stämmer av läget

Det är full fart efter att Panda Security blivit en del av WatchGuard. Tillökning i produktportföljen som gör erbjudandet mer komplett. Tillökning även personalmässigt och på partnersidan som gör att fler pratar säkerhet med kunderna. Infinigate får en pratstund med Peter Johansson, kanalansvarig och Patrik Kocon, Sverigechef - båda från WatchGuard.

-Panda Security är numera en del av WatchGuard, vad innebär det?

-Det innebär att WatchGuards produktportfölj kompletteras med Panda Securitys lösningar för klientsäkerhet. Vi kan erbjuda mer komplett IT-säkerhet. Sedan tidigare har vi perimeterskydd med nätverkssäkerhet, säker WiFi och säker inloggning (MFA), nu finns även prisbelönad klientsäkerhet som skyddar mot både kända och okända hot i vårt sortiment, säger Peter Johansson som är kanalansvarig hos WatchGuard.

-Har inte alla företag säkerhet redan?

-Tyvärr inte, säger Patrik Kocon, sverigechef hos WatchGuard, de flesta företag har någon lösning på plats, men många saknar helhetssyn.

Anledningarna till det kan vara många. Det är inte alltid lätt att hitta rätt lösning, tiden räcker inte till att prioritera IT-säkerhet och budgeten kan kännas svår att allokera. Det är inget konstigt med det! Att analysera och förstå hoten och ligga i framkant kunskapsmässigt är i princip omöjligt för ett företag som inte har det som sin huvudsakliga sysselsättning.

Det är därför det är viktigt att man har rätt partner och produkter som sköter jobbet och används till sin fulla potential.

-Du tycker att det är taskigt att låta användarna bära hundhuvudet för att de klickat på fel länk eller öppnat fel fil, berätta Patrik!

- Det är orimligt att användaren ska kunna avgöra om det finns en risk eller ej i att klicka på en länk samtidigt som de ska kunna utföra sitt arbete snabbt och effektivt. Precis som de flesta företag bjuder sina anställda på kaffe borde de också bjuda sina anställda på tryggheten som rätt IT-säkerhetslösning kan ge. Vi vill hjälpa kunderna att slippa oroa sig och att de ska kunna undvika konsekvenser som orsakas av omedvetna misstag av användarna.

-Men behöver alla företag IT-säkerhet? 

- Svaret är JA! IT-säkerhet behövs så länge det finns ett värde i verksamheten. Inte skulle du köra en sprillans ny bil utan att ha den helförsäkrad?

Fiskstimsförsvar fungerar inte längre! Att tänka att man inte ska drabbas för att det finns så många andra fiskar i vattnet är inte ett lämpligt sätt att skydda verksamheten. Alla verksamheter, oavsett storlek, riskerar att drabbas! Därför behöver säkerhetslösningarna använda modern teknik med artificiell intelligens för att upptäcka tveksamma verksamheter i nätverket. ”The bad guys” har AI och då behöver även ”the good guys” ha AI och det har WatchGuard. Det ska vara enkelt med IT-säkerhet. Det ska gå snabbt att komma igång och det ska fungera direkt, säger Peter Johansson.

-Vilken kanalstrategi tillämpar WatchGuard?

-WatchGuard säljer 100% via kanalen. Vi samarbetar med distributören Infinigate i Norden och vi har ett tätt samarbete kring WatchGuard One; partnerprogrammet som vinner utmärkelser i branschen för sitt generösa upplägg, meddelar Patrik Kocon.

Det är spännande tider där vi jobbar i medvind för att visa vårt värde och hjälpa våra kunder att lösa IT-säkerhetsutmaningar, dels genom vårt nya utökade utbud men ännu mer genom vår ökade närvaro ute hos kund. Säkerhet är komplext men ska inte vara komplicerat. Våra kunder ska vara nöjda i dag och imorgon och nästa år. 

-Man blir glad av att prata med er. Ni har sådan energi. Var kommer den ifrån?

- Försäljning är det roligaste som finns. Jag brinner för att sälja! I grund och botten handlar det om att vara lyhörd för kundens behov och identifiera värdet som våra lösningar tillför.

Det är inte svårt att visa värdet med vår portfölj och det gör mig väldigt entusiastisk, avslutar Patrik Kocon

Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se