Varför det finns en Hillary Clinton i oss alla och varför mobil säkerhet är King

88% av anställda accessar företagsrelaterad, känslig info från sin mobil. Dags att uppdatera säkerheten och göra det enklare för dina anställda att inte göra en Hillary?


Vi har alla hört om och förfasats över hackerattacken mot DNC (det demokratiska partiet i USA). Hur kunde det gå så fel?

 


Här följer en snabbrepris:

  • Hillarys kampanjordförande uppmanades (i ett mail) att byta lösenord. Han följde rådet och gav därmed angriparen åtkomst till sin dator. (Hans lösenord var för övrigt password).
  • Frågade han inte IT? Jo, IT-supporten uppmuntrade honom att följa rådet. Phishing-attacken var ett faktum och 10.000-tals epostmeddelanden (däribland samtliga mail från partistyrelsen) läckte.
  • IT-supporten hade för övrigt fått tips av FBI ända sedan 2015 att se över sin säkerhet. Det fanns indikationer på att DNC var hackade. Man tog inte tipset på tillräckligt stort allvar.

Resten är historia. USA gav Ryssland skulden. Ryssland nekar. USA surar och lovar vedergällning.

Hemma i sofforna förundras vi över hur det kunde hända.

Hur kunde de ha så dålig kunskap på IT-supporten? Hur kan någon ha ett lösenord som heter ”password”?

Vem klickar på en nätfiskelänk?

Fakta är att det vanligaste lösenordet är ”123456”. På åttonde plats kommer ”password”. 

1 av 10 personer klickar på länkar eller öppnar bilagor i mail som visar sig vara phising. Så Hillarys kampanjchef är inte ensam. Han är som oss andra.

Dessförinnan har Hillary Clinton varit i rejält blåsväder sedan hon (när hon var USAs utrikesminister) använt sin privata gmail för att skicka arbetsrelaterat och hemligstämplat material. 

Alla har vi förfasats: hur kan en så högt uppsatt politiker, med tillgång till världens mest hemligstämplade material vara så oförsiktig?

Vi andra använder enbart de verktyg som vår arbetsgivare förser oss med.

Eller? Faktum är att 88% av anställda accessar företagsrelaterad känslig info från sin mobil.
Mobila enheter anses vara den svagaste länken för företaget. Även Hillary är som många av oss andra.  

Hur man arbetar säkert och samtidigt har tillgång till företagets data (oavsett enhet) kommer MobileIron och Check Point tala mer om under sina 2 gemensamma seminarier i Stockholm och Göteborg i mars.
Du kommer väl?Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate verksamhet i 9 europeiska länder (Tyskland, Schweiz, Österrike, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien och Frankrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se