Vi pratar med Gustav Persson, partneransvarig hos MobileIron

När tre fjärdedelar av oss har tillgång till företagskänslig information från vår mobil är säkerhet viktigare än någonsin. Vi tar en avstämning med Gustav Persson som är partneransvarig hos mobilitets- och säkerhetsföretaget MobileIron.

MobileIron har börjat prata mycket om säkerhet – berätta!

- Säkerhet har alltid varit viktigt för MobileIron. Grundidén har varit att möjliggöra säker åtkomst till företagets information även från mobilen. Användare som arbetar på språng ska ha tillgång till jobbinformationen via sin mobil, precis som om man satt på kontoret. På så sätt kan man säga att fokus har varit på mobilitet och på att säkerställa tillgång till information.

Från allra första början fanns inga kända säkerhetsrisker för mobiler, men så ser det inte ut idag. Idag har tre fjärdedelar av oss tillgång till företagskänslig information från vår mobil så säkerhet är jätteviktigt! Det finns behov av regelrätt klientskydd för mobiler.


Allt fler cyberattacker sker mot mobila enheter – vad ska man tänka på?

- Att skydda sin mobila enhet är lika viktigt som att skydda sitt nätverk, sin klient och sina servrar mot intrång. Det handlar om säker inloggning, rätt åtkomst till information och att ha klientskydd installerat på mobilen.

Har ni satsat på klientskydd för mobiler?

- Jajamen vi har en sådan lösning. Samtidigt som vi vill hjälpa användare få smidig tillgång till företagets information måste vi skydda informationen från hot utifrån. Därför har vi satsat på  klientskydd. Det heter MobileIron Threat Defense och blockerar alla typer av hot för mobila enheter oavsett om det är hot för Android eller sårbarheter i iOS.

När man börjar samtalet med kunden med att prata säkerhet kan jag märka att många känner igen sig snabbt. Vi har ju trots allt haft klientskydd på datorerna i över tjugo år. Såklart ska vi ha det på våra telefoner.

Grattis förresten jag såg att ni blev omnämnda i analysföretagets Gartners kundundersökning Peer Insight

-Tack! I två år i rad har vi blivit ”kundens val” av UEM (Unified Endpoint Management) när Gartner gjort sin kundundersökning. Det är extra kul att bli valda när kunderna själva fått sätta rankingen. Många kunder nämner speciellt att de gillar att MobileIron är så agila med bra förmåga att anpassa lösningarna efter kundens ekosystem.

Midsommar står inför dörren! Har du några säkerhetstips?

Om du är ledig är mitt tips att inte jobba i midsommar :-). Men om du ändå gör det: tänk på att allt fler cyberattacker sker mot mobila enheter.

Glad midsommar!

 

 

Om INFINIGATE

Infinigate grundades 1996 och var då den första värdeadderande distributören i Europa som fokuserade enbart på internetbaserade lösningar. Sedan 2002 har Infinigate koncentrerat sig på distribution av IT-säkerhetslösningar för att skydda nätverk, data och applikationer.

Infinigate fokuserar sitt erbjudande på nytänkande och marknadsledande lösningar som kräver kunskap och expertis. Produktportföljen kompletteras av ett brett serviceerbjudande inom sälj, teknik, marknadsföring och utbildning.

Infinigate har verksamhet i 11 europeiska länder (Belgien, Danmark, Finland, Frankrike, Nederländerna, Norge, Schweiz, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Österrike). Moderbolaget är baserat i Schweiz.

För mer information välkommen att kontakta:

Peter Strand, VD, Infinigate Sverige
0708-65 10 38 el. peter.strand@remove-this.infinigate.se

Anna Ohlström Ferm, Marknadschef, Infinigate Sverige
0708-65 10 23 el. anna@remove-this.infinigate.se