KUNDER MED ÄLDRE VERSIONER AV CHECK POINT?

Råd dem att uppgradera. För deras säkerhets skull.Till Check Point 1500 Security Gateways...

...från Check Points 700- och 1400-serie

Säker, kraftfull, enkel


Check Point har lanserat 1500-serien. I maj 2020 gick 700-serien och 1400-serien end of sales. Det betyder att produkterna utgår och inom ett par år slutar att supportas med tex patchar. Det är hög tid att rekommendera dina kunder att uppgradera till 1500-serien.

Check Points 1500-serie finns i två modeller: 1550 & 1590.

Alla appliances i serien är anpassade för R80.x och kan manageras lokalt, via SMP eller centralt management. Enheterna har också en kraftigt förbättrad wifi-teknologi jämfört med 1400-serien. Även prestandan är betydligt förbättrad jämfört med 1400-serien.
Till Check Point Quantum 6000 Security Gateways...

...från Check Points 4000-serie

Bäst säkerhet och den ultimata hårdvaran!

Check Points Quantum 6000-familj skyddar företag mot avancerade hot (s.k. Generation 5 attacker) med upp till 7.6 Gbps threat prevention. Check Points tjänst Sandblast (som isolerar och analyserar filerna innan de sprids i nätverket så att de ej kan göra skada) ingår i hårdvaran under första året och kan därefter enkelt förlängas som extra säkerhetsfunktion.

Check Point Quantum Security Gateway 6000-serien är rekommenderad uppföljare till Check Point Security Gateway 4000-serien som gick End of engineering i juni 2020. 4000-serien utgår och har slutat att supportas med korrigeringar och patchar. Dessa kunder bör få hjälp att uppgradera omgående.

De nya 6000-modellerna har bättre prestanda och är rustade för att möta de senaste och mest avancerade hoten.

Kontakta INFINIGATE

EVOLUTIONEN AV CYBERHOT

GEN 1 - Slutet av 80-talet. Virusattacker.

GEN 2 - Mitten av 90-talet. Attacker från Internet gjorde att brandväggar blev poppis. 

GEN 3 - I början av 2000-talet, utnyttjandet av sårbarheter drabbade de flesta verksamheter och drev utvecklingen av intrångsdetektering IPS.

GEN 4 - Cirka 2010, ökning av riktade attacker med stor spridning drev utvecklingen av anti-bot och sandboxing produkter.

GEN 5 - Cirka 2017, storskaliga attacker med hjälp av avancerade verktyg gör att säkerhetsbranschen tittar på allt mer avancerade lösningar för att stoppa hot.

PRODUCT LIFE CYCLE

Notification of end of sales 

End of sales ofta 6 månader efter "notification"
Produkten kan inte längre köpas av nya kunder. Befintliga kunder kan fortsätta att förnya sina underhållsavtal.


End of engineering ofta 2 år efter End of sales
Kallas även End of technical supportHårdvaran slutar att supportas. Alla kunder bör uppgradera innan detta datum. Risken att drabbas av intrång ökar eftersom hårdvaran inte längre korrigeras eller patchas.

End of support ofta 2 år efter End of engineering
Nu kan kunden inte längre köpa underhållsavtal och även mjukvaran i produkten upphör att supporteras. Har du inte hjälpt dina kunder att byta brandvägg är risken stor att någon annan återförsäljare fått det förtroendet av kunden...

OM INFINIGATE

Infinigate är distributör med fokus på IT-säkerhet. För de leverantörer som finns i vår portfölj erbjuder vi kvalificerad support, utbildning, marknad- och säljstöd.

Vi hjälper dig, som är återförsäljare, utveckla din säkerhetsaffär. 

Du som vill veta mer om IT-säkerhet och inte är IT-återförsäljare är också välkommen att kontakta Infinigate.
Vi ger gärna råd och tips kring IT-säkerhet!

Kontakta Infinigate